Tänään tehtävänämme oli ryhmässä suunnitella nettisivut jollekin jo olemassaolevalle tai sitten keksitylle yritykselle tai yhteisölle. Kehittelimme Hennan ja Jyrkin kanssa oman, kolmen hengen mainostoimiston nimeltä Vipunen. Ideamme pohjana toimi Kalevala. Ideana oli, että teemme yrityksen synnystä tarinan Kalevala-tyylisesti ja että logo ja nettisivujen värit viittaavat myös Kalevalaan. Mielestäni ideamme oli erittäin hyvä. Meillä oli punainen lanka, jonka avulla oli helppo edetä suunnittelussa.

Teimme ensi alkuun hieman benchmarkingia ja tsekkailimme siis läpi oikeiden mainostoimistojen nettisivuja ja poimimme sieltä hyviä juttuja omia sivujamme ajatellen. Päätimme tehdä sivuista melko simppelit, mutta kuitenkin sellaiset mistä löytyy kaikki oleellinen tieto, kuten mikä yritys on kyseessä, mitä se tekee, miksi, ketä siellä työskentelee, referenssit ja mille asiakkaille ollaan tehty töitä sekä tietenkin yhteystiedot. Sitten teimme sivukartan ja ruutukäsikirjoituksen kolmelle ruudulle: etusivulle, ihmiset (ketä työskentelee) -sivulle ja tuotteet- ja palvelut -sivulle. Työn tiimellyksessä alkoi hotsittaa tehdä sivuille myös leiska! Mutta siihen ei kuitenkaan ollut aikaa. Muutenkin aikaa olisi ehkä voinut olla vähän enemmänkin, mutta yllättävän paljon saimme aikaan noinkin lyhyessä ajassa.

Mielestäni sivuston suunnittelutehtävä oli erittäin hyvä ja opettavainen, jälleen kerran huomio kiinnittyi sivustojen rakenteen tärkeyteen. Oli kiva itse suunnitella tällä kertaa sivuston rakennetta ja miettiä, miten siitä saisi mahdollisimman toimivan ja järkevän. Olisi tosiaan ollut kiva tehdä nettisivustolle leiskakin, siitä olisi vielä paremmin käynyt ilmi sivuston rakenne ja ruutukäsikirjoitukset. Niin no itse asiassa Hennahan meille tekikin leiskan raakileen, mikä oli hyvä juttu. :) Tällaisia tehtäviä voisi ehkä olla enemmänkin, niin saisi sellaisen hyvän rutiinin sivustojen suunnitteluun ja oppisi käytännön kautta, mikä nettisivuilla toimii ja mikä ei.

Tällaista tällä kertaa. :)