3.3.2009 alkoi tekstin tuottaminen ja sivuston suunnittelu -kurssi. Odotan mielenkiinnolla tätä kurssia, koska tällaisia "verkkokursseja", jos niin voi sanoa, on meillä ollut aika vähän. Mutta hyvä, että nyt sellainen alkoi.

Ensimmäisillä tunneilla harjoittelimme asiallisen sähköpostiviestin kirjoittamista. Sellaisen kirjoittaminen ei ole aina niin helppoa, kun taas helppoa on ymmärtää väärin sähköpostiviesti, jossa asia on kerrottu epäselvästi ja monitulkintaisesti. Mielestäni onnistuin tekemään asiallisen ja selkeän viestin, josta kävi selville kaikki oleellinen selvästi ja yksiselitteisesti. Hetkessä sitä en kuitenkaan saanut tehtyä, vaan jouduin miettimään useamman hetken, miten saisin viestin mahdollisimman asialliseksi ja toimivaksi. KyAMK:ssa opiskeluni aikana olen saanut treenata asiallisten sähköpostiviestien kirjoittamista todella paljon, mikä on hyvä asia. Jotta jotain oppisikin niiden kirjoittamisesta, on omiin viesteihin todella kiinnitettävä huomiota. Tämän kurssin ensimmäisten tuntien jälkeen ainakin itse olen huomannut kiinnittäväni entistä enemmän huomiota viestieni otsikkoon, sisältöön, tyyliin ja siihen, miten asiani esitän, jotta minut ja asiani ymmärrettäisiin oikein.

Tästä kurssista on tehtävä oppimispäiväkirja, jota tässä siis blogin muodossa parhaillaan aloittelen. Kun alunperin oppimispäiväkirja ehdotettiin tehtäväksi blogin muotoon, suhtauduin asiaan hieman epäilevästi. En halunnut, että muut pääsevät lukemaan pohdintojani, ajattelin, että "mitä se niille kuuluu!". Lisäksi mietin, että joitain oleellisia asioita saattaa jäädä (huomaamattakin) kirjoittamatta, kun tietää kirjoittavansa julkista päiväkirjaa. Muutaman päivän sulateltuani asiaa blogin kirjoittaminen alkoikin tuntua ihan hyvältä idealta. Päätin tarttua mahdollisuuteen, koska en ole ennen kirjoittanut blogia ja pitihän sitäkin siis päästä kokeilemaan, vaikka sitten näin oppimispäiväkirjan muodossa. :) Ja ehkä mieluummin kokeilenkin hommaa näin kuin jonkun hömppäblogin muodossa. Epäilyni siitä, etten kertoisi blogikirjoituksissani kaikkea, mitä mielessäni liikkuu tähän kurssiin liittyen, osoittautui ainakin tämän ensimmäisen blogikirjoituksen kohdalla turhaksi. Kirjoitin kaikki ajatukseni tähän, mitä olisin kirjoittanut ns. "salaiseenkin" oppimispäiväkirjaan. :) Hyvin alkoi siis bloggailuni. :)